Donateur Aliene Bruinink | HapinAliene Bruinink werd in 1967 geboren te Kouh, in het binnenland van Papua. Dit jaar besloot ze op haar geboortedag dat zij iets terug wilde doen voor de Papoea’s. In plaats van verjaardagscadeaus vroeg ze haar familie en vrienden een gift over te maken naar Hapin. Met mooi resultaat tot gevolg! 

“Ik ben een anak Papua, mijn vader is Nederlands en mijn moeder is een Papoea. Tot mijn 7e heb ik op Papua gewoond, daarna gingen we terug naar Nederland. Dat was best wel een shock. Er waren veel dingen die ik niet begreep. Toen ik jaren later terugging naar Papua, ging ik mijzelf beter begrijpen. Daar heb ik het dus van!

Afgelopen februari hebben we helaas afscheid genomen van mijn moeder. Zij vormde voor mij de rechtstreekse band met Papua. Omdat ik met dankbaarheid terugkijk op mijn jeugd en afkomst, wilde ik op dat moment graag iets doen voor de Papoea’s. En dan is Hapin natuurlijk een fantastisch doel. Daarom besloot ik deze verjaardagsinzameling te organiseren via sociale media.

Ik ben er trots op dat ik een Papoea ben. Maar het maakt me soms ook verdrietig want dit volk komt veel te kort. Vooral op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Mijn wens voor de Papoea’s is dat zij dezelfde rechten krijgen als ieder ander. De Papoea’s mogen trots zijn op hun cultuur, adat, kleur en krullen. Ik hoop dat ze rust en veiligheid mogen vinden.”