Geschiedenis van Papua

Geschiedenis van Papua in vogelvlucht

   

Hapin en Papua

Hapin is in 1972 opgericht door Nederlanders én Papoea’s die zich verbonden weten met het lot van de oorspronkelijke bevolking van het voormalige Nederlands Nieuw Guinea.

   

Reizen naar Papua

U oriënteert zich op een reis naar Papua. Het is voor u de eerste keer, of misschien een sentimental journey.

   

Duiken in Papua

De Raja Ampat eilanden ten westen van Sorong, West-Papua, beschikken over riffen die de rijkste bioverscheidenheid ter wereld bevatten. Er zijn ruim 610 eilanden waarvan de grootste Waigeo, Batanta, Salawati en Misool zijn. In de riffen zijn maar liefst 505 soorten koraal gevonden wat gelijk is aan 64 procent van alle koraalsoorten in de wereld.

Reisorganisaties op Papua

Bent u van plan om naar Papua af te reizen en zoekt u nog een goede gids? Wij proberen zo veel mogelijk informatie voor u te verzamelen van lokale gidsen/reisbureau’s zodat uw bezoek een stimulans is voor de lokale economie.

Papua organisaties in Nederland

Hapin werkt zo veel mogelijk samen met andere papua organisaties in Nederland. We proberen een actuele lijst van Papua organisaties in Nederland bij te houden.

Artikelen over Papua

Een van de doelstellingen van Hapin is om het Nederlandse publiek zo goed mogelijk te informeren over Papua. Daarom proberen wij relevante artikelen te verzamelen en te publiceren op onze website.

Boeken over Papua

Hapin publiceert met regelmaat berichten over recent verschenen boeken over Papua.