Stichting Hapin Nieuwsbrieven

Duiken, zelfs snorkelen, in Papua is een onvergetelijke ervaring.

De Raja Ampat eilanden ten westen van Sorong, West-Papua, beschikken over riffen die de rijkste bioverscheidenheid ter wereld bevatten. Er zijn ruim 610 eilanden waarvan de grootste Waigeo, Batanta, Salawati en Misool zijn. In de riffen zijn maar liefst 505 soorten koraal gevonden wat gelijk is aan 64 procent van alle koraalsoorten in de wereld. Daarnaast zijn in de wateren van de Radja Ampat eilanden zo’n 1.065 soorten vissen geteld wat nergens ter wereld wordt geëvenaard

Samen duiken in Papua met een walvishaai!

Naast de Raja Ampat eilanden kun je ook duiken in Papua in de Cendrawasih baai. De Cenderawasih baai in Papua is het grootste beschermde zeegebied van Indonesië. Naast dolfijnen, zeekoeien en haaien leven er vier soorten zeeschildpadden, meer dan 1000 vissoorten en 500 koraalsoorten. Op ieder duikers bucketlist staat dat je toch echt wel eens de walvishaai moet hebben gezien. Een duik in de Cendrawasih baai in Papua mag dan echt niet ontbreken aangezien de kans groot is dat je er daar 1 tegen komt.

Reizen naar Papua

Op onze pagina’s over reizen naar Papua kunt u lezen wat u kunt doen om u voor te bereiden op een reis naar Papua. U kunt ook op alternatieve manier duikvakantie in Papua gaan door het microtoerisme te steunen. U kunt dit doen via de organisatie Raja Ampat Micro credit tourism.

Op Flickr kun je aantal foto’s bekijken die we zelf hebben genomen tijdens het snorkelen.

Snorkeling/Diving in Papua - Papua- Indonesia