Stichting Hapin Nieuwsbrieven

U oriënteert zich op een reis naar Papua? Het is voor u de eerste keer, of misschien een sentimental journey. Hoe dan ook, graag delen we onze reiskennis met u. We weten het bijna zeker. als u eenmaal Papua hebt bezocht wordt u enthousiast voor de Papoea’s en voor Hapin.

Reizen naar Papua

Reisinformatie West-Papua en Papua

Wilt u advies over uw vlucht naar Indonesië en Papua? Neem contact op met ons kantoor. We helpen u graag.

Visum naar Papua

U regelt uw visum bij aankomst (visa on arrival). Het waarschijnlijkst is een visum van 7 dagen tot 1 maand. Het is handig als u voor dit visum US$ 25,- cash bij u heeft. Dat scheelt wisselen. (meenemen van cash dollars of euro’s voor de rest van de reis heeft trouwens geen enkele zin. U haalt geld uit de automaat met uw pinpas of creditcard. Dat laatste is duurder en moet u beperken tot die gevallen waarin de pinpas niet werkt.)

Als enige maatschappij biedt Garuda een visumservice aan boord aan. Bij het verlaten van het vliegtuig in Jakarta heeft u dan reeds een visum voucher in uw bezit.

Als u naar Papua gaat moet u officieel een visum bij de Indonesische ambassade in Den Haag regelen, maar officieus kunt u gewoon reizen met het visa on arrival. Meld op uw immigratiekaart eenvoudig niet dat u naar Papua gaat. Een uitzondering is wellicht een doorgaand ticket helemaal naar Jayapura met Garuda Indonesia. Dan is namelijk op uw ticket te zien dat u naar Papua gaat.