Stichting Hapin Nieuwsbrieven

Wist u dat de Belastingdienst graag een deel van uw gift mee betaalt? Als u ons minimaal vijf jaar steunt met een vast bedrag, is uw gift volledig aftrekbaar.

Belastingvrij schenken

Wist u dat u belastingvrij kunt schenken aan Stichting Hapin? Zo bereikt u nog meer impact met uw gift! Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is het omzetten van uw gift(en) naar een periodieke gift. Van de zogenaamde ‘periodieke gift’ hoeft u van de Belastingdienst niet 1% van uw jaarinkomen af te trekken (drempelbedrag).

Hoe werkt het?

Een periodieke schenking betekent dat u gedurende een periode van minimaal vijf jaar een vast bedrag per jaar gaat schenken. De overeenkomst eindigt automatisch op de afgesproken einddatum of eerder wanneer de schenker overlijdt. Er geldt geen minimumbedrag en u bepaalt zélf op welke manier u het bedrag overmaakt. Dat kan bijvoorbeeld met een periodieke overboeking of een automatische incasso.

Wat is mijn voordeel?

Stel, uw jaarinkomen is €30.000 en u heeft een eenmalige gift van €500 overgemaakt. De Belastingdienst berekent dan een ‘drempelbedrag’, namelijk 1% van uw jaarinkomen. In dit voorbeeld is dit €300. Dit bedrag wordt afgetrokken van de eenmalige gift en is niet belastingvrij. €500 – €300 = €200. U mag uiteindelijk €200 opgeven bij de Belastingdienst als aftrekbare gift. Hierover hoeft u dus geen belasting te betalen. Als de eenmalige gift van €500 wordt omgezet in een periodieke gift (bijvoorbeeld 5x €100), dan wordt er geen drempelbedrag gehanteerd. U hoeft dan over het volledige bedrag van €500 geen belasting te betalen.

Zelf uw overeenkomst van periodieke gift regelen

U kunt hier de overeenkomst van een periodieke gift van de Belastingdienst downloaden.

  1. Print dit formulier in tweevoud uit en vul beide formulieren in.
  2. Stuur beide overeenkomsten op naar:
    Stichting Hapin
    Antwoordnummer 51754
    3501 WH Utrecht
  3. Wij zullen beide exemplaren invullen en ondertekenen. U ontvangt van ons een getekend exemplaar voor uw administratie, het andere exemplaar bewaren wij voor onze administratie.

Door het aangaan van deze overeenkomst kunt u automatisch gebruik maken van het belastingvoordeel voor periodieke giften! Overweeg deze mogelijkheid op uw gemak, want we realiseren ons dat we wel wat van u vragen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord.