De website Papuan Voices (Stemmen uit Papua) is een platform voor documentairemakers. De website is opgezet door een groep Indonesische filmmakers. Ze willen Papua in al haar verscheidenheid en kleur laten zien door de ogen van de Papoea’s zélf. Op moderne en creatieve wijze worden bekende en minder bekende Papoea’s in de 21ste eeuw geportretteerd: gedreven en hartstochtelijk bezig met het voortbestaan en welzijn van hun volk. Op deze website zijn inmiddels nieuwe filmpjes geplaatst. Een tweetal voorbeelden die de moeite van het bekijken waard zijn.

Dokter Mia is de hoofdpersoon in de documentaire ‘De Parel in een Noken’. Indrukwekkend is haar verhaal als ze vertelt over haar werk als dokter in de Baliemvallei en over haar ouders die in de jaren ’70 als arts werkten en haar in een noken (inheemse draagtas) droegen op weg naar afgelegen dorpen in de Baliem.

Mama Mariode voert een eenzame strijd tegen een palmolieplantage. Haar buren hebben hun land verkocht, maar mama Mariode weigert dit. Dit is een doorn in het oog voor het palmoliebedrijf. Haar land ligt tussen de plantage en de Klasefetrivier. En daar heeft de coöperatie nu juist het oog op laten vallen. Mariode vecht voor haar land. Het bos is haar leven en ze wil het behouden voor de toekomstige generaties. Precies zoals haar voorouders hebben gedaan.