Project omschrijving

Plaats: Wamena

Jaar: 2015

Hapin vindt het van belang te investeren in mensen die de samenleving in Papua dienen en dichtbij de mensen staan. Zo iemand is dokter Maria Rumateray. Maria, afkomstig uit Wamena, studeerde aan de Universiteit van Indonesië in Yogyakarta. Zij werkt al een aantal jaren als longarts in Papua. Haar werk is van groot belang in de regio. Longziekten als tuberculose komen veel voor in Papua en teisteren dagelijks het leven van jong en oud, vooral in de bergdorpen.

Het team van Pt.Hapin spreekt haar grote waardering uit voor ‘onze dokter Mia’, zoals ze door de mensen in de dorpen wordt genoemd. Maria is een warme, inspirerende persoonlijkheid die er dag en nacht is voor haar patiënten. Ze kiest er voor om te werken in de meest afgelegen tribale gebieden van Papua, zoals bij het Mairase volk in Kaimana, de Korowai in Yahukimo en de kampong Karabura in het verre Wondama.

Dr. Rumateray roept alle Papoeastudenten in Yogyakarta en elders op om hun studie af te maken en terug te keren naar Papua om zich daar voor hun ‘broeders en zusters’ in te zetten. De toewijding en de professionaliteit van dokter Mia in Papua springt in het oog. Haar activiteiten ter verbetering van de gezondheidszorg verdienen de steun van Hapin.