Project omschrijving

Plaats: Merauke

Jaar: 2011

Instituut voor Rechtsbijstand (LBH) Papua hield in samenwerking met Pt. Hapin een workshop over Legal Education en mensenrechten in Merauke, op 18 -. 20 januari 2011. De workshop richtte zich op het delen van kennis en het verhogen van de bewustwording in de gemeenschap over juridische zaken en mensenrechten. Voorbeelden zijn: onderzoek naar strategieën en tactieken, schending van de mensenrechten advocacy, het creëren van netwerken in Merauke voor toezicht op de mensenrechten.

De workshop werd bijgewoond door 35 deelnemers (18 vrouw en 17 man) variërend van traditionele leiders, godsdienst leiders, jeugdleiders, hoofd van de dorpen tot burgers.

De deelnemers bespraken verschillende problemen op juridisch en mensenrechtensituatie in Merauke: kwesties van dronkenschap, verkrachtingen, illegale houtkap, onteigening van traditionele landrechten, huiselijk geweld, gokken en gezondheidsproblemen.

Door deze workshop leren de deelnemers meer over capaciteitsopbouw en de ontwikkeling van basisvaardigheden in juridische kwesties, welke gebruikt kunnen worden om de gemeenschap op gebied van rechtvaardigheid verder te helpen.