Steun voor kleinschalige hydrocultuur en kippenfarm in Sentani2020-09-03T12:38:50+02:00

Project omschrijving

Jaar: 2020

Welly Manufandu is geen onbekende voor Hapin. Als bekwame reisgids loodste ze de afgelopen jaren tientallen buitenlandse toeristen naar de mooiste plekken van Papua maar bracht ze hen ook in contact met de wereld van de Papoea´s in de afgelegen bergdorpen. Nu die inkomsten terug zijn gelopen door de onrust van vorig najaar en de huidige corona crisis, zag ze nieuwe kansen. Al langere tijd werkt Welly aan het opzetten van een agro-hydrocultuur. Groenten worden niet in de grond verbouwd maar via een systeem waarbij mineralen en voedingsstoffen in een wateroplossing aan de plant worden toegediend.

Daarnaast is Welly bezig met een biologische legkippenboerderij. Zodra de kippen eieren leggen, worden ze verkocht om eieren te leveren. De groenten en de eieren zijn nodig voor eethuizen, hotels en restaurants. Ook wil ze haar kennis en ervaring delen en lokale gemeenschappen in Sentani, Wamena, de Raja Ampat eilanden en Biak trainen in deze duurzame economische activiteit. Het is een win-win situatie voor alle deelnemers. Welly presenteerde Hapin een doordacht en realistisch ondernemingsplan voor haar activiteiten. Voor de aankoop van de kuikens, het transport, het voer, de vaccins en het bouwen van veilige en ruime hokken heeft Hapin haar financiële steun verleend voor een bedrag van 1662 euro. Als het gaat zoals Welly heeft begroot, zal ze binnen 5 maanden een groot deel van die investering weer hebben terugverdiend.

Welly ManufanduAgro-hydrocultuur in Sentani

Meer over Welly

Snorkelen met de walvishaai in de Cenderawasih Baai van Papua

Welly Manufandu is voor veel van de bezoekers van Papua geen onbekende. Zij is een ervaren en betrouwbare gids voor iedereen die Papua wil leren kennen.

By |15 mei 2019|Categorieën: Nieuws, Reizen Papua|Label: |Reacties uitgeschakeld voor Snorkelen met de walvishaai in de Cenderawasih Baai van Papua

Project details

Categorieën:

Ga naar de bovenkant