Trek PapuaPapua is bij toeristen nog weinig bekend. Cultuur en natuur zijn hier nog veelal puur en ongerept. Papua is vooral aantrekkelijk vanwege de grote en bijzondere variatie in leefwijze en culturen van de volken in de binnenlanden. Een bezoek is een droom voor iedere avonturier die ervan houdt naar onbekende en afgelegen streken af te reizen.

Papua is een uniek eiland in de tropen. Het is omrand met goudgele stranden en omringd door azuurblauwe zeeën. Trotse bergmassieven met besneeuwde toppen pieken in de zon. Woeste rivieren meanderen zich een weg naar de zee. Een land met ondoordringbare oerwouden en zompige moerassen. De paradijsvogel verschuilt zich in de bomen, de krokodil ligt te soezen in de zon. Exotische flora groeit en bloeit uitbundig op de bodem van het oerwoud. De zeeën herbergen een ongekende variatie aan kleurrijk leven. De Papua’s leven er in harmonie met de natuur. De band met de voorouders wordt gekoesterd en bevat veel geheimen voor de bezoekers uit het westen.

Kortom, Papua heeft voor elke toerist, avonturier, duiker, natuur- en cultuurliefhebber, wat te bieden. U kunt natuurlijk gebruikmaken van een georganiseerde tour naar Papua. Maar onze zusterorganisatie Pt. Hapin kan u uitstekend helpen om via plaatselijke reisorganisaties en deskundige lokale gidsen veel meer uit uw reis te halen. Daarmee wordt tegelijkertijd lokaal ondernemerschap bevorderd.

Welly ManufanduZo is Welly Manufandu al enige tijd freelance reisgids en stelt graag, samen met u, uw reis samen. Trek Papua onder leiding van Demianus Wasage biedt wandel/ecotochten in de Baliemvallei aan. Wilt u liever de Raja Ampat-eilanden bezoeken dan hebt u via Raja Ampat Micro Toerisme keuze uit verschillende homestays. Niet alleen kunt u dus genieten van de overweldigende omgeving en de onderwaterwereld, maar u leert ook de Papua’s kennen.

Op onze website kunt u meer lezen over reizen naar Papua: www.hapin.nl/over-papua