Project omschrijving

Hapin directeur Cyntia Warwe op bezoek bij de Kokoda’s in Klawasi (Sorong)

De Kokoda’s zijn Papoea’s die vanuit het zuiden van Papua in de Sorongse wijk Klawasi zijn neergestreken. Hun leefomstandigheden zijn erbarmelijk. 40 families wonen in 12 huizen. Er is geen stromend water, de watertanks van de lokale overheid zijn ontoereikend. Men is aangewezen op de waterputten, maar dat water is van slechte kwaliteit.

De organisaties Bunga Papua en Geropa hebben zich het lot van de Kokoda’s aangetrokken. Ze dienden bij Hapin een aanvraag in voor de aankoop van moderne waterzuiveringsfilters. Op heel eenvoudige en goedkope wijze kan het vervuilde water gezuiverd worden tot drinkwater. De ruim vijftig kinderen die de alfabetiseringsprogramma van Bunga Papua volgen, kunnen nu na de lessen gezond water drinken.

Daarnaast heeft Hapin de aanvraag voor de aankoop en installatie van solarlampen in de huizen van deze families in Klawasi gehonoreerd. Het is vroeg donker, rond half 6. Met de nieuwe verlichting kunnen de kinderen hun opdrachten voor school maken. Bijdrage 3000 euro. Met dank aan de stichting Lichttoren, die dit project heeft gefinancierd.