Herinner je je Edo Mote nog? Hij ontving van Hapin een studiebeurs om zijn master Culturele Studies af te ronden. Onlangs studeerde Edo af en begon een eigen stichting die zich inzet voor de Asmat-gemeenschap in achterstandsbuurten van Merauke (zuid-Papua). Zo wil hij de cirkel van armoede doorbreken die zich anders dreigt te herhalen bij de volgende generatie.

In Merauke wonen ongeveer 8.000 Asmatters. Vanuit kleine dorpen in de Asmat regio trekken ze naar de stad, op zoek naar werk en een beter leven. Helaas belanden ze vaak bij gebrek aan eigen grond en onderwijs, in achterstandsbuurten van Merauke. Daar zijn de leefomstandigheden zwaar: volle huizen, weinig sanitaire voorzieningen en geen inkomen. Het gebrek aan goede voeding en een rustige plek om te studeren, belemmert Asmat-kinderen in hun schoolgang. Het aantal drop-outs is dan ook erg hoog.

Edo Mote trekt zich het lot van deze Asmatters aan. Om het vertrouwen van de gemeenschap te winnen, bouwde hij eerder al van eigen middelen een toiletgebouw. Hapin steunt Edo bij zijn volgende projecten: (1) de bouw van ‘selling huts’ waar Asmat-vrouwen hun zelf-gevangen vis kunnen verkopen en (2) het trainen van ruim 100 kinderen in een hygiënische levensstijl.

De stichting van Edo werkt aan plannen om ervoor te zorgen dat de Asmat-gemeenschap op eigen benen kan staan. Daarvoor is kennis van deze stam en van stedelijke uitdagingen nodig. Gelukkig is dat bij Edo in goede handen. Wilt u meehelpen? Maak uw bijdrage over o.v.v. ‘Asmat Merauke’ of doneer via onze website.

Project Papua - Edo Mote Asmat Merauke

Meer over Edo Mote

edo mote asmat

ARMOEDE-CIRKEL VAN ASMATTERS IN MERAUKE DOORBREKEN

In Merauke (zuid-Papua) wonen ongeveer 8.000 Asmatters. Vanuit kleine dorpen in de Asmat regio trekken ze naar de stad, op zoek naar werk en een beter leven. Helaas belanden ze vaak bij gebrek aan eigen grond en onderwijs, in achterstandsbuurten van Merauke

Lees Meer >>

Edoardo Mote geeft een presentatie over de verspreiding van aids in Papua

Student – Edo Mote

Het Hapin studiebeursprogramma richt zich als regel op studenten in de eerste fase van hun studie, de bachelorfase. Toch zijn er soms van zulke bijzondere aanvragen dat we van deze regel afwijken. Zoals bij Edo Mote, 31 jaar en afkomstig uit Merauke. Hij is de oudste uit een gezin van 11 kinderen.

Lees meer >>

Edo Mote Kombay

Het Kombai volk in de mist.

Verslag uit het binnenland van Papua door Edo Mote Diep in het regenwoud van Papua leven de Kombai. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw, toen bestuur en missie dit volk bereikten, breekt de moderne tijd langzaam hun wereld open.

Lees meer >>