Mama Kornelia (foto: links) zal je zelden zonder een glimlach op haar gezicht tegenkomen. Deze goedlachse en intelligente vrouw brengt veel sfeer in de naaiklas. Haar man heeft een baan bij de overheid en haar twee zoons doen mee aan de hygiëneklas die de stichting van Edo heeft opgezet voor kinderen in de Asmat-wijk. Een gezin dat hard aan de weg timmert.

Dit verhaal is onderdeel van een serie waarin je kennis maakt met zes Asmat-vrouwen die een naaicursus volgen in Merauke. De initiatiefnemer is Edo Mote, die met zijn stichting Papua Mandiri 2050 diverse projecten heeft opgezet voor de Asmat-gemeenschap in achterstandswijken. 

Mama Kornelia - naaicursus | Hapin

Bijdragen aan dit project

Asmat naaicursus

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS

Edo Mote is geen onbekende voor Hapin. In het verleden ontving hij een bijdrage voor zijn studiekosten en sindsdien steunen we Edo bij diverse projecten voor de Asmat-gemeenschap in Merauke.

Verder lezen

Ursula - naaicursus | Hapin

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS: ONTMOET URSULA

Laatste en tevens jongste deelneemster aan de naaicursus, is Ursula. Ze heeft net haar SMP afgerond (vergelijkbaar met onderbouw middelbare school).
Maria - naaicursus | Hapin

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS: ONTMOET MARIA

Maria, nu 20 jaar, is al op jonge leeftijd getrouwd. Voor veel meisjes is zelfbescherming een belangrijke reden om zich al vroeg te verloven.
Mama Yosefa - sewing class | Hapin

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS: ONTMOET MAMA YOSEFA

Geweld tegen vrouwen is helaas een veelvoorkomend probleem in Papua. Voor mama Yosefa is dit de reden geweest om uit de Asmaro-wijk te vertrekken en bij familie verderop in de stad te gaan wonen.
Tedora - naaicursus | Hapin

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS: ONTMOET TEDORA

Tedora is een jonge en energieke vrouw. Zij en haar man zijn de pioniers van de gemeenschap op het gebied van geldbeheer.
Mama Katarina - naaicursus | Hapin

NAAICURSUS VOOR ASMAT-MOEDERS: ONTMOET MAMA KATARINA

Mama Katarina is de oudste deelnemer van de naaicursus. Ze hoort bij de eerste generatie Asmatters die in de jaren ’80 naar Merauke trok.