Persipura niet te stoppen!

Persipura heeft het hem weer geflikt. De voetbalclub uit  Jayapura is net als twee jaar geleden kampioen van Indonesië. De Zwarte Parels konden rekenen op een warm onthaal in Papua.

Duizenden fans stonden hun helden op te wachten op het vliegveld van Sentani. Overal klonk het Persipura Trada Yang Blok! (Persipura niet te stoppen). In thuisstad Jayapura volgde een zegetocht per bus. Op 29 juni wordt het feestje nog eens dunnetjes overgedaan. Dan vindt de officiële huldiging plaats in het Mandala Stadion in Jayapura.

Persipura is een belangrijke kracht in het Indonesische voetbal. Sinds de nationale Super League in 2008 in het leven werd geroepen,  is de club twee keer kampioen geworden en één keer tweede. Sterspeler en aanvoerder Boaz Salossa is uitgegroeid tot een nationale beroemdheid.

Persipura is niet de enige club uit Papua die uitkomt in de Super League. Persiwa Wamena deed al een tijdje mee op het hoogste niveau en sinds dit jaar heeft een derde club zich bij dat rijtje gevoegd: Persidafon uit Sentani.