GrantGesture is onderdeel van het studiebeursprogramma van Hapin. Student Agus Heselo, een opvallende persoonlijkheid door zijn ‘albinoachtig uiterlijk’ studeerde afgelopen schooljaar af als verpleegkundige. Agus besloot verpleegkunde te gaan studeren omdat hij opgegroeid is een afgelegen dorp, Ibiroma, in de Baliemvallei. Zijn droom was om zich persoonlijk in te zetten voor het verbeteren van de gezondheidszorg in deze afgelegen bergstreken.

Agus was op de middelbare school een waar voetbaltalent. Hij werd daarom ook al snel geselecteerd voor het bekende Indonesische voetbalelftal Persiwa. Met het geld dat hij hiermee verdiende kocht hij een vliegticket naar Jayapura en betaalde zijn eerste studiejaar. Nu, vier jaar later, is hij afgestudeerd als verpleegkundige en hoopt hij een baan te vinden in het ziekenhuis in Jayapura (Papua). Het liefst zou hij door willen studeren als arts zodat hij in een van de klinieken in het hooggebergte van de Baliemvallei kan werken.

Naast de GrantGesture studenten steunt Hapin nog andere studenten. Zo ook Thomas Asso. Thomas is via het weeshuis Pelangi in Jayapura in ons studiebeursprogramma gekomen. Thomas heeft het niet makkelijk gehad en liep daardoor een jaar studievertraging op. Door zijn doorzettingsvermogen en wilskracht is het hem toch gelukt om af te studeren als mineraloog. Ook student Engels Nathan Sonyap is afgestudeerd maar gaat nog verder voor zijn master. Met behulp van een beurs via de Indonesische overheid vertrekt hij binnenkort naar Nieuw Zeeland om daar verder te studeren.

Agus, Thomas en Nathan zijn prachtige voorbeelden van studenten die met wilskracht en volharding én een noodzakelijke financiële ondersteuning hun studie hebben afgerond en nu staan te popelen om aan de slag te gaan in en voor Papua.