Hapin helpt jonge, gemotiveerde Papoea’s die over de kwalificaties beschikken die nodig zijn om een (praktijkgerichte) opleiding af te ronden maar dit niet zelf kunnen financieren. Zo ook Yehuda, een enthousiaste student uit Jayapura. Yehuda studeert civiele techniek aan de Universitas Kristen Krida Wacana (UKRIDA) in Jakarta. En net als in Nederland, ziet zijn dagelijks leven er door corona flink anders uit:

‘Op dit moment worden alle lessen online gegeven. Wanneer studenten gebruik willen maken van het laboratorium of een andere ruimte, hebben zij een brief nodig die hier toestemming voor geeft. Aan het begin van de pandemie was iedereen vooral in shock en gebeurde er weinig tot niets. Het waren de studenten die hun docenten digitaal gingen benaderen. Na vijf maanden had de universiteit een goed system opgezet om alle leeractiviteiten online plaats te laten vinden. Dat zal nog zeker tot januari 2021 gaan duren. Studenten die elkaar toch fysiek willen ontmoeten, durven dit niet in het openbaar te doen maar zien en spreken elkaar wel op de campus.

Het is fysiek en mentaal een lastige tijd. Sommige praktische vakken zijn niet goed online te volgen. Ook is het moeilijk om nu een bijbaantje te vinden. Veel mensen zijn namelijk hun baan kwijtgeraakt in deze tijd en ondernemingen zoals restaurants en winkels zijn maar beperkt geopend. Voor mij heeft dat tot nu toe geen gevolgen gehad. Dus ik heb er vertrouwen in dat we eruit gaan komen met elkaar!’

Studeren in corona-tijd_ Hapin-student Yehuda Yarisetouw vertelt