Project omschrijving

Plaats: Kemiri

Jaar: 2013

Begin maart trad de rivier Kemiri buiten zijn oevers. Vele huizen werden verwoest en bezittingen vernietigd. De dorpen aan de rivier waren niet berekend op de enorme gevolgen. Zo zag de familie Monim hun visvijvers en daarmee hun inkomstenbron verdwijnen. De noodhulp van de lokale overheid beperkte zich tot een blik vis, een doos noedels, vijf stukken zeep en een zak rijst. De kerk is bijgesprongen met extra rijst, bakolie en zeep, maar ook die hulp is onvoldoende gebleken.

Maanden na de overstroming hebben de Monims net als veel van hun buren nog steeds geen inkomen. Omdat hun kiosk is weggespoeld, moeten de dorpelingen bovendien vijf kilometer lopen om boodschappen te doen. De Monims hebben daarom het initiatief genomen om een nieuwe kiosk te bouwen waar de hele gemeenschap van profiteert.

 Deze komt op een veiligere plek dan de vorige zodat het gebouwtje minder kwetsbaar is voor eventuele volgende overstromingen. Hapin steunt de familie met de bouw van de kiosk en het opnieuw aanleggen van hun visvijvers.