Project omschrijving

Jaar: 2015

Timotius Yoafifi, ofwel Timo, is 21 jaar en enig kind. Dat is ongewoon in Papua. Zijn vader werkt als zelfstandig ondernemer en zijn moeder is huisvrouw. Ze wonen in Dox IX in Jayapura. Toen hij naar de basisschool ging, woonde hij bij zijn oma omdat de school te ver van zijn  ouderlijk huis verwijderd was.

Na zijn middelbare school wilde Timo dolgraag naar de universiteit maar hij werd helaas niet geselecteerd voor de opleiding van zijn keuze, accountancy, omdat deze vol zat. Hij besloot een jaar te werken, meldde zich aan bij de politieopleiding maar werd hiervoor helaas afgewezen. Timo benutte zijn vrije tijd ondertussen goed door computerlessen te volgen.

Na een jaar onderging hij dezelfde selectieprocedure voor de universiteit en nu met succes. Timo studeert accountancy aan de Yapis universiteit in Jayapura. In zijn vrije tijd geeft hij les aan kinderen van de zondagsschool en helpt hij bij het bereiden van de lunch. Na twee jaar lesgeven ontmoette hij Hapin-Papua medewerkster Donna. Zij vroeg hem voor Hapin te komen werken als incasseerder voor de microkrediet projecten van Hapin. Hij bewondert deze marktvrouwen vanwege hun doorzettingsvermogen, toewijding en energie. Na een paar uur slaap staan ze de volgende dag weer op de markt om hun waar te verkopen. Naast dit bijbaantje ontvangt Timo ook  een studiebeurs van Hapin. Hierdoor hoeft hij zich geen zorgen te maken dat hij zijn schoolgelden niet meer kan betalen. Hij hoopt uiteindelijk zijn droom waar te kunnen maken door zelfstandig ondernemer te worden.