Project omschrijving

Plaats: Jayapura

Jaar: 2014

Steeds meer internationale bedrijven investeren in Papua. Kennis van de Engelse taal is al heel belangrijk, maar wordt in de toekomst alleen nog maar belangrijker. De taalcursussen die in de hoofdstad Jayapura worden aangeboden, zijn gericht op jonge volwassenen. Het kinderbrein pikt vreemde talen echter veel gemakkelijker op.

Hapin steunt daarom een onderwijsproject dat gericht is op lessen Engels voor kinderen tussen de 8 en 11 jaar. Initiatiefnemer is Yenni Salosa. Zij heeft in Wageningen gestudeerd en heeft vrijwilligerswerk gedaan voor Hapin in Nederland.

Het taalcentrum van de Cendrawasih Universiteit stelt haar faciliteiten beschikbaar. Er is plaats voor twintig meisjes en tien jongens. De groep is opgedeeld in tweeën zodat er veel aandacht is voor de individuele leerling. Omdat het om een jonge doelgroep gaat, wordt de taal spelenderwijs onderwezen. De kinderen maken via bordspelletjes, muziek en sport kennis met het Engels. Op deze manier komen kinderen erachter dat leren heel leuk kan zijn, en hebben ze binnen een mum van tijd de basics van een wereldtaal onder de knie. Hopelijk zal dat in de toekomst deuren openen.