Project omschrijving

olympiade papua

Plaats: Abepura

Jaar: 2016

Elk jaar strijden honderden talentvolle leerlingen en studenten over de hele wereld om een plek op het erepodium van de Science Olympiade. Die competities worden zowel op landelijk als op internationaal niveau georganiseerd.

Met Science wordt bedoeld vakken als wiskunde, informatica of natuurkunde. Voor de onderbouw van het middelbaar onderwijs is er ieder jaar een Junior Olympiade. Het doel van deze olympiades is om getalenteerde leerlingen uit te dagen en te interesseren voor de wetenschap. Tot nu toe hebben er nog nooit leerlingen of studenten van Papua aan deze olympiades deelgenomen. En dat moet veranderen, vindt een groep docenten van de Jumlah Siswa SMA opleiding in Jayapura.

Ze hebben Hapin een plan voorgelegd om 300 Papoeastudenten intensief te coachen in de vakken wiskunde, natuurkunde en Engels. Dat moet uiteindelijk leiden tot het kwalificeren van een of meer deelnemers uit Papua voor de nationale en internationale olympiades. Dat moet kunnen lukken. Er is genoeg talent. Discipline, volharding en inzet zijn nodig, maar ook gedreven en professionele docenten, die beschikken over moderne trainingsfaciliteiten. Het onderwijsprogramma, dat een jaar duurt, kan er ook aan bijdragen dat de studenten hun opleiding op een hoger niveau kunnen voortzetten. Het ingediende voorstel gaf voldoende basis en vertrouwen om het project te financieren voor een bedrag van 4.800 euro.