Project omschrijving

Plaats: Raja Ampat

Jaar: 2014

Twee jaar geleden heeft Nelly deze preschool in de Raja Ampat, vergelijkbaar met onze kleuterschool, opgezet omdat het haar opviel dat kinderen in de lagere school nog steeds moeite hadden met lezen en schrijven. Op de kleuterschool leert Nelly de kinderen al technisch lezen en spellen. Met succes want deze kinderen passen zich goed aan het niveau van de lagere school.

De school heeft echter wat achterstallig onderhoud, er is een te kort aan lesmateriaal en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Ook zouden ze de kinderen graag een extra maaltijd kunnen aanbieden tijdens de lunch. In juli is onze fieldpartner pt. Hapin bij dit project op bezoek geweest. De kinderen zijn blij met het nieuwe lesmateriaal, de extra maaltijd en de waterkoeler. Dankzij deze koeler hebben ze geen dorst meer in de middagpauze.

In juni hebben 2 jongens en 7 meisjes hun diploma behaald en beginnen in September op de lagere school. Pt. Hapin helpt de school om financieel onafhankelijk te worden. Ze bekijken de mogelijkheden voor een kiosk. De inkomsten zullen worden gebruikt om de lonen van de leraren te betalen.

Mocht u van plan zijn om in Papua te reizen en een bezoek te brengen aan de Raja Ampat eilanden? Dan kunt u ook verblijven in een homestay die verbonden is aan deze preschool. U kunt de hostel ‘Dori Atre Homestay’ vinden op http://www.rajaampatmicrotourism.besaba.com