Project omschrijving

Plaats: Jayapura

Jaar: 2013

Mama Salomina Arompauw (57) is moeder van vier kinderen en komt oorspronkelijk uit Biak. Om haar familie te onderhouden, was het nodig om het inkomen van haar echtgenoot die boer en visser is  aan te vullen. Ze verhuisde daarom naar Jayapura waar ze met de verkoop van koffie, thee en noedels probeerde bij te verdienen. Dat deed ze op de markt van de marktvrouwencoöperatie Mama Mama Papua.

Eerst verkocht ze al haar producten vanuit de kiosk van haar zus en leende ze van haar een pan en ander keukengerei. Beetje bij beetje kreeg zij het echter voor elkaar om 50.000 roepia (ongeveer 4 euro) te sparen zodat ze haar eigen bedrijfje kon opzetten. Al snel had ze een eigen plekje op de markt met een kleine tafel.

Mama Salomina heeft haar assortiment inmiddels uitgebreid met zelfgemaakte pasteitjes, donuts en zelfs oliebollen die erg geliefd zijn onder de bezoekers van de markt. Omdat ze nu veel meer verkoopt dan vroeger, wilde ze graag een buffetkast hebben waarin ze haar waren niet alleen goed kan bewaren, maar ook tentoon kan stellen. Hapin heeft haar een microkrediet verstrekt van 130 euro om de kast aan te schaffen.