Project omschrijving

Plaats: Jayapura

Jaar: 2012 – heden

Voor marktvrouwen uit Papua valt het niet mee om producten aan de man te brengen in het moderne Jayapura. De concurrentie is moordend, vooral omdat niet-Papoea’s dezelfde handelswaar op een betere plaats op de markt mogen verkopen.

In 2002 werden de inheemse vrouwen, vaak op hardhandige wijze, gedwongen hun verkoopplek te verlaten. Beloftes om hun nieuwe accommodatie te geven, zijn vooral bij woorden gebleven. Uit onvrede voeren de vrouwen actie en hebben ze zich gegroepeerd in een coöperatie die nu al uit 400 leden bestaat.

Mama Mama Papua vraagt aan Hapin steun om de organisatie te professionaliseren. Onderwijs is daarbij het sleutelwoord. Ze willen les in de basisprincipes van boekhouden zoals het concept van winst en verlies. Met het oog op de toekomst willen ze hun organisatie verduurzamen opdat ook hun kinderen of kleinkinderen ervan kunnen profiteren.

Hapin heeft in het verleden vaker marktvrouwen gesteund en dit project past in die traditie. Met uw hulp kunnen de ‘mama’s’ het heft in eigen handen nemen en hun economische positie op de lange termijn veiligstellen.