Project omschrijving

Jaar: 2014

Saveria, student op fondsenwervingsplatform GrantGesture, groeide op in de Asmat, een regio in het zuiden van Papua. Ze zijn een van de weinige volkeren die nog als traditionele jagers en verzamelaars leven, en staan bekend om hun verfijnde houtsnijwerk. Saveria besloot echter een ander levenspad te bewandelen. Ze besloot Rechten te gaan studeren in Jayapura.

Saveria heeft besloten om zich te specialiseren in strafrecht met als focus vrouwenrechten. Ze is van mening dat vrouwen in Papua vaak slachtoffer zijn van geweld en wil daar iets tegen doen. Volgend jaar wil ze ervaring opdoen in het strafrecht proces door stage te lopen bij een advocatenkantoor of bij de rechtbank.

Naast haar opleiding is Saveria actief in buitenschoolse activiteiten zoals de Katholieke studenten organisatie en de Asmat studenten vereniging in Jayapura. Door deze nevenactiviteiten leert zij om te gaan verantwoordelijkheden en leert ze management vaardigheden.

Saveria wil haar mede studenten adviseren om altijd eerlijk en verantwoordelijk te zijn, zelfs in de allerkleinste dingen op aarde. Werk hard om de dingen te realiseren die constructief kunnen bijdragen aan je toekomst.