Project omschrijving

Jaar: 2021

Bedrag: € 4.000,-

Waar: Yogyakarta Indonesie

Website: https://biennalejogja.org

Biennale Jogja is een kunstevenement dat zeer selectief en competitief is en strikt aandacht wordt besteed aan de kwaliteit van de werken. De Biennale is een podium dat kunstenaars en kunstgroepen uit Zuidoost-Azië samenbrengt. Ieder met verschillende nationale achtergronden, culturen, rassen, overtuigingen, ideeën en werkmethoden.

Biënnale Jogja zal zich dit jaar grotendeels richten op hoe lokale kunst altijd zo dynamisch en open kan zijn. Op zo’n manier dat het blijft bestaan en zich kan aanpassen aan nieuwe situaties. Kunst kan naast een nieuwe etnische groep bestaan en zelfs de nieuwe cultuur omarmen.

Het is een eer dat Papua kunstenaarscollectief Udeido Collective een uitnodiging heeft ontvangen om deel te nemen aan dit evenement. Het is een podium waar elke kunstgroep van droomt. De boodschap van gelijkheid van alle creaties is iets van grote waarde voor de Udeido Collective. De waardering en erkenning wordt echt wanneer de werken van Papoea-kunstenaars gepresenteerd worden samen met de werken van kunstenaars van over de hele wereld. De deelnemende artiesten van de Udeido collective zijn Andre Takimai, Betty Adi, Costantinus Raharusun, Dicky Takndare, Michael Yan Devis, Nelson Natkime en Yanto Gombo.

Udeido collective haalt haar inspiratie uit eeuwenoude levensfilosofieën, melodieën, folklores, legendes van vele etnische groepen in Papoea’s en bekijkt in deze in de context van het huidige tijdperk. Udeido betekent een soort blad dat gewoonlijk door de Mee-bevolking wordt gebruikt om wonden te bedekken, zodat ze snel genezen. Daarom is de naam Udeido gekozen met als doel dat de kunstenaars de wonden kunnen bedekken die specifiek in Papua zijn opgelopen.

Hapin heeft bijgedragen aan de deelname dit kunstenaarscollectief aan de Biennale Jogja. De Biennale is een enorm succes geweest en Udeido is gevraagd om deel te nemen aan verschillende activiteiten.

VOLG UDEIDO