Sinds eind 2020 wordt Nova, Hapin-consultant op Papua, bijgestaan door Irma Awoitauw. Waar Nova zich richt op het studiebeurzenprogramma, ziet Irma toe op de lopende projecten. Samen werken zij aan een uitbreiding van het netwerk op Papua, zodat Hapin van nog grotere betekenis kan zijn voor de Papoea’s.  

Irma (31) woont in Sentani, samen met haar man Markus Rumbino. Haar vader is afkomstig uit Jayapura en haar moeder is van origine Moluks. Dat betekent dat Irma opgroeide met een diverse opvoeding qua cultuur, religie en waarden. Dat heeft haar passie voor inheemse culturen en gemeenschapsontwikkeling aangewakkerd. “Markus en ik hebben in 2019 het Aliakha Art Centre opgericht, waar we ruimte bieden aan artiesten en kunstenaars. Dicky Takndare, een bekende van Hapin, was de eerste artiest die meedeed. Hierna volgde een bezoekje van enkele bestuursleden van Hapin aan ons centrum en zo werd het eerste contact gelegd.”

Irma studeerde International Studies en International Development aan de universiteit van Canberra, Australië. Deze kennis, haar passie voor cultuur én haar goede beheersing van het Engels maken Irma een hele geschikte consultant. “Bij Hapin is het mijn taak om te netwerken, Hapin te introduceren bij verschillende organisaties, projectaanvragen te beoordelen, lopende projecten te monitoren en dit alles natuurlijk te rapporteren aan de collega’s in Nederland. Ik geniet erg van deze taken, het geeft me de kans om creatief te zijn en ik verbeter mijn vaardigheden.” Welkom bij het team, Irma!

Irma | Hapin

Meer over onze consultants

Hapinmedewerker Reinier de Lang met Nova Seseray

EVEN VOORSTELLEN: NOVA SESERAY

Per 1 juli 2019 is Nova Seseray als consultant voor Hapin in dienst getreden. Zij is verantwoordelijk voor het studiebeurzenprogramma en bezoekt daarvoor regelmatig de studenten persoonlijk  om de voortgang van de studie te monitoren en op de hoogte te blijven van hun persoonlijk wel en wee.

Lees meer >>