In 2007 ontving een sagobedrijfje in het dorp Waiya in de buurt van Jayapura, Papua, voor het eerst steun van Hapin. Deze bestond uit het leveren van een machine om sago te raspen. Afgelopen mei bezocht pt.Hapin het bedrijfje opnieuw. De sago machine werkt nog steeds en deze zorgt voor inkomen voor ongeveer 20 mensen.

De groep verkrijgt inkomen uit de machine op twee manieren. Natuurlijk verwerken ze hun eigen sagobomen, ze kappen er twee of drie tegelijk. Het raspen gebeurt door de mannen uit het dorp, de volgende dag zorgen de vrouwen dat de geraspte sago schoon is. Het eindresultaat is 25 zakken sagomeel – deze worden vervolgens op de markt in Jayapura of Depapre verkocht. Daarnaast verhuurt de groep de machine aan dorpen in de buurt. Echter alleen ervaren gebruikers mogen de machines bedienen.

Het geld dat wordt verdiend met de verkoop van sagomeel komt op een gezamenlijke bankrekening. Leden van de groep worden af en toe ondersteund met dit geld. Het inkomen dat uit de sago activiteiten wordt gehaald is echter onregelmatig. Bovendien wordt het geld nog niet gebruikt voor de verdere ontwikkeling van het bedrijfje. Hier kan pt.Hapin in de toekomst nog verdere ondersteuning bij bieden.