Wat ruim een jaar geleden begon als wild idee, werd op zaterdag 24 september gerealiseerd: een waar Papoea Erfgoedfestival! Met ruimte om te vieren, genieten, ontmoeten en bijpraten. Maar ook een plek waar verhalen gedeeld, kennis uitgewisseld en (im)materieel erfgoed bediscussieerd werd. En vooral: waar nieuwe motivatie kon worden opgedaan om in actie te komen voor de toekomst van Papua.

Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Hapin, begonnen we dit jaar met ‘Papua dalam hatiku’. Een platform waar verhalen worden gedeeld van Nederlandse Papoea’s en van hen die Papua in hun hart dragen. We organiseerden niet alleen het Papoea Erfgoedfestival; ook maakten we kookvideo’s, hielden we verhalensalons en interviewden we jong en oud over muziek, kunst en identiteit. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een beweging, die komende jaren dankzij overheidssteun verder kan groeien. Dat biedt ons de kans om het verhaal van Papua onder de aandacht te brengen in Nederland, maar ook ons gedeeld cultureel erfgoed te beschermen en bewaren.

Wat staat er zoal op de planning voor komende jaren? Onder meer een podcastserie, verhalenmagazine en diverse bijeenkomsten, evenementen en vieringen. Kijk hier hoe u op de hoogte kunt blijven.

Hier vindt u een terugblik met foto’s van het Papoea Erfgoedfestival.