Hapin steunt Imkerij Dani Wah in Hitigama – honing voor president Widodo

Vorig jaar ontving bijenhouder Gerson Wetapo uit de kampong Hitigima in de Baliemvallei een bedrag van ruim 2000 euro van Hapin. Met dat bedrag kon hij nieuwe bijenhuizen laten maken en een maaimachine aanschaffen om de tuinen te onderhouden. De honing is van een geweldige kwaliteit en de verkoop van deze zoete lekkernij stijgt met sprongen. Het team van Hapin Papua is nu in de hoofdstad Jayapura begonnen met de verkoop van de potten honing op de markt en dat levert op die manier extra inkomsten op voor zowel de bijenhouder als voor Hapin.

Dinsdag 9 april bezocht de Indonesische president Joko Widodo (Jokowi) de provincie Papua. Hij bracht ook een bezoek aan de splinternieuwe overdekte markt van Jayapura, de Mama-Mama Pasar. Tientallen Papoeavrouwen verkopen elke dag hier hun groenten, fruit, vis en noten. Veel van deze vrouwen ontvangen een micro-krediet van Hapin om hun handel in te kopen en de huur van hun plek te betalen. De vrouwen volgen ook een cursus eenvoudig boekhouden en verkooptechniek.

Hapin directeur Cynthia Warwe bood de bezoekende president namens Hapin Papua twee potten honing van dit Hapin project ten geschenke aan. President Jokowi nam de honing beleefd in ontvangst maar niet zonder dat hij duidelijk had gemaakt dat hij er de gewone verkoopprijs voor te willen betalen.

Baliemvallei