Henk Hoogink“Gedroomd land”

Het is 16 augustus 1962 en Henk Hoogink wordt als dienstplichtig marinier van net twintig jaar, uitgezonden naar een gebied aan de andere kant van de wereld.

“Een plek op aarde met witte vlekken en zwarte mensen”.

Deze laatste Nederlandse kolonie werd verdedigd tegen de infiltraties van het Indonesische leger. Nederland had de Papoea’s immers een vrije staat beloofd.

Na een indrukwekkend periode van tien maanden komt hij weer terug in Nederland.

In 1996 keert Henk terug en wordt geraakt door ontmoetingen met gekwetste Papoea’s. Gekwetst doordat hun beloofde eigen land, is ingenomen door Indonesië en door de brute schending van mensenrechten door datzelfde Indonesië.

“Papoea’s zijn “gekooide paradijsvogels”.

De periode als marinier, de terugkeer in 1996, de oprichting van Stichting Manusia Papua, dertien reizen naar Papua en de realisatie van eenentwintig projecten, hebben interessante verhalen en prachtige foto’s opgeleverd. Verhalen over hitte, spanning, angst en afzien in de jungle, verdriet van een moeder, diep verlangen naar een geliefde, schoon water, een kraamkliniek, vervolging, de kwetsbare natuurlijke rijkdom van het gebied, paradijsvogels, pinang en peniskokers.

“ Na een gewapend conflict zouden littekens liefdevol gemasseerd moeten worden. Niet alleen die van ons zelf, maar ook die van de voormalige vijand”.

Een boek over Papoea’s en een “veteraan met een missie”.

Nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal? U kunt het boek eenvoudig hier downloaden.

Downloaden mag gratis, maar als u de kwaliteit van het leven van Papoea’s wilt steunen, maak dan een donatie over op: (NL37RABO0444072470) o.v.v. donatie Gedroomd Land.