Vera WesselingRuim 8 jaar geleden nam mijn oma – geboren en getogen op Papua – mij voor het eerst mee naar dit bijzondere Indonesische eiland. De Papoea’s hebben sinds deze reis een bijzondere plek in mijn hart. Niet alleen vanwege hun unieke cultuur, maar ook omdat de positie van de Papoea’s op het wereldtoneel en het ontbreken van hun stem in de media mij raakt. Sinds die reis ben ik meerdere keren in het vliegtuig terug naar Papua gestapt. Onder meer om voor mijn onderzoek in het kader van mijn bachelorstudie de rol van jonge Papoeavrouwen in huis en op school te onderzoeken.

Het werk van Hapin volgde ik al lange tijd van afstand. Ik ben dan ook heel blij dat ik mij sinds 1 mei financieel administratief medewerker van deze organisatie mag noemen. Als cultureel antropoloog kan ik hier mijn hart ophalen, als ervaren projectleider mijn kennis inzetten en als derde generatie Papoea mijn roots beter leren kennen. Voor mij dus de ideale werkplek! Als ik kan doen waar ik goed in ben, dan vind je mij op het puntje van mijn stoel.

Wat ik altijd erg waardeer aan de Papoea’s, is hun enorme gastvrijheid. Mijn doel is om iets van deze mooie eigenschap door te geven aan de mensen om mij heen, bij mijn werk voor Hapin. Ik werk twee dagen per week op kantoor.