EVEN VOORSTELLEN. ELKE BOYAR, NIEUWE MEDEWERKER VAN HET TEAM HAPIN PAPUA

Per 1 januari van dit jaar is Elke Boyar (32) toegevoegd aan het team van Hapin. Elke is aangetrokken om activiteiten te ondernemen die inkomsten voor Hapin Papua moeten opleveren. Een mooi voorbeeld hiervan is de honing van Dani Wah in Hitigima (ook een Hapin project). De honing (van hoge kwaliteit) wordt in de markt gezet door Hapin en levert geld op. Elke heeft een lange staat van dienst op het gebied van regionale ontwikkeling. Ze werkte mee aan overheidsprogramma’s, waarbij ze de kampongbewoners moest leren de jaarlijkse ontwikkelingsgelden op een doelmatige manier in te zetten. Elke houdt van hard werken. Haar studie rechten deed ze naast haar dagelijks werk. Ze vindt het een grote eer om zich binnen het Hapin team voor haar volk, de Papoea’s, in te mogen zetten.

team hapin papua

Dit zijn de veldwerkers van Hapin Papua. Zij dragen zorg voor de uitvoering en monitoring van de projecten, het studiebeurzenprogramma en de communicatie met de lokale overheden. Ook is het team actief om zelf inkomsten te genereren, zoals de verkoop van honing op de Pasar Mama Mama.
Van links naar rechts: Siska van der Werf (coördinator Studiebeurzen) Thimo Joafifi (coördinator microkredieten voor marktvrouwen) Cynthia Warwe (directeur en contactpersoon Mama Mama Pasar Jayapura), Garvin Manyakori (medewerker microkredieten) en Elke Boyar (inkomstenwinning Hapin Papua)