Project omschrijving

Jaar: 2021

Bedrag: € 3.500,-

Afgelopen jaar trok Tri Arisanti bij Hapin aan de bel. Tri was kort daarvoor teruggekeerd naar Jayapura, na enkele jaren als vrijwillig docent in het afgelegen Samenage (100km ten zuiden van de provinciehoofdstad Wamena) werkzaam te zijn geweest. 

Daar speelt zich een schrijnende situatie af: het basis- en middelbaar onderwijs ligt er nagenoeg stil. Docenten trekken al snel weg omdat de leefomstandigheden hen te zwaar vallen. Het gebrek aan faciliteiten, goede voeding, gezondheidszorg en de hoge luchtvochtigheidsgraad maken Samenage voor velen geen aantrekkelijke plek om te leven en werken. Bij gebrek aan onderwijs groeien de kinderen van het dorp veelal zonder toekomstperspectief  op en meisjes worden al op jonge leeftijd uitgehuwelijkt.

Voor Tri dringt de tijd, zij wil zo snel mogelijk terug om hulp te kunnen bieden. Hapin heeft besloten Tri te ondersteunen bij een verkenningsmissie. Samen met een mede-vrijwilliger, vliegt zij voor 4 maanden naar Samenage. Daar zullen zij de onderwijsactiviteiten weer oppakken maar ook contact leggen met lokale instanties om een toekomstbestendig onderwijsplan voor Samenage uit te denken.

Onderstaand een filmpje die gemaakt is tijdens een eerder bezoek van Tri.