Project omschrijving

Demi Nawipa, geoloog in opleiding aan de universiteit van Yogjakarta, zond Hapin een noodkreet. Er was geen geld meer voor zijn (dure) afstudeeronderzoek. Pogingen om elders geld los te krijgen, waren op niets uitgelopen. Demi is afkomstig uit een arm milieu in Nabire (Papua). Familie heeft hij nauwelijks. Zijn ouders zijn hem al op jonge leeftijd ontvallen en broers of zussen heeft hij niet.

De eerste jaren studeerde hij met een beurs van Hapin, maar door de hogere collegegelden en onderzoekskosten daarna kwam hij voor verdere financiering niet meer in aanmerking. De faculteitsraad en zijn docenten meldden ons in een dringende aanbevelingsbrief dat Demi een talentvolle en hardwerkende student is. Alle reden om hem te hulp te komen. Voor zijn afstuderen ontving hij 1500 euro. In reactie stuurde Demi ons onderstaande e-mail.

Vanaf 2014 studeer ik nu in Yogjakarta. Ik heb alle studievakken gevolgd en afgesloten tot en met 2015. Ik wilde in 2016 daarom afstuderen maar moest het steeds uitstellen omdat er geen geld meer was. Daarom heel veel dank aan jullie dat het nu toch zal gaan lukken. Wij als Papoea’s hebben zogenaamde autonomie gekregen van Jakarta, maar zelf heb ik nooit een cent gekregen voor mijn studie van de centrale regering. Momenteel ben ik bezig met het eindonderzoek en kan ik in februari 2019 afstuderen. Super veel dank aan Hapin en de mensen die Hapin steunen!

Demianus Nawipa, 1 augustus 2018

Lees ook: