Met frisse ideeën naar volle klaslokalen: essaybundel over contextueel onderwijs

2021-08-26T16:39:57+02:00

Het Albert Fiharsono Insitute in Merauke stelde afgelopen jaar een boek samen vol anekdotes, verhalen en adviezen van leraren afkomstig uit heel Papua, vanuit hun eigen ervaringen. Deze verzameling van essays brengt frisse en uitvoerbare ideeën naar voren om het plezier in leren voor de leerlingen terug te brengen.

De wereld als schoolbord: contextueel onderwijs voor straatkinderen

2021-08-26T16:33:29+02:00

Afgelopen jaren steunde Hapin de bouw van twee houten schoollokalen voor een groep straatkinderen in Buper (een kampong vlakbij Jayapura). Hoewel de coronacrisis de bouw wat vertraagde, kunnen de lokalen inmiddels bijna in gebruik worden genomen.

Alfabetiseringscursus voor en door vrouwen

2021-09-09T14:16:02+02:00

In de Papoea-cultuur hebben mannen – tot op de dag van vandaag - een belangrijke positie. Sociaal, economisch en politiek gezien hebben zij veel gezag, wat helaas soms leidt tot geweld tegen en een achtergestelde positie van vrouwen. Rode Wanimbo zet zich in voor programma’s die helpen om het zelfvertrouwen en het gevoel van eigenwaarde van Papoea-vrouwen te versterken. Zo ook via het programma Training of trainers for Literacy. Een toekomstbestendig project, waarbij groepen vrouwen de basis van taal en rekenen aangeleerd krijgen.

Ga naar de bovenkant