In de nacht van 16 op 17 maart vond in Papua een grote natuurramp plaats: aardverschuivingen en grote overstromingen die een groot gebied rond Sentani verwoestten. Zeker 125 doden kwamen om en twaalfduizend mensen moesten hun woongebied ontvluchten. Hapin startte een campagne om de getroffen bevolking aan de voet van het Cycloopgebergte en rond het Sentani-meer hulp te bieden. U reageerde op een hartverwarmende wijze. Binnen een week stond de teller op 6500 euro. En nu, drie weken na de ramp, zijn we bijna de 10.000 euro gepasseerd. Heel veel dank aan alle gevers.

Een eerste donatie van 5.000 euro aan noodhulp is direct na de ramp overgemaakt aan de GIDI kerken, die in het getroffen gebied sterk vertegenwoordigd waren. Zij konden er voor zorgen dat het geld snel en doeltreffend kon worden besteed aan hen die het het meest nodig hadden. Ook zijn er waterzuiveringsfilters gekocht en gebracht naar vier verschillende dorpen in de regio.

Hoewel het karakter van de hulpverlening verandert, blijft er geld nodig om elke dag de duizenden vluchtelingen op te vangen, te verzorgen en van voedsel en medicijnen te voorzien. Ook het transport van de noodhulp naar de afgelegen opvangkampen kost veel geld. We willen graag ons team in Papua structureel ondersteunen om voorlopig hulp te kunnen blijven bieden.Er blijft veel geld nodig voor noodhulp en wederopbouw. Laten we de getroffen Papoea’s nu niet vergeten. Helpt u mee om ons streefbedrag van 20.000 euro te halen? Bedankt!