Op vijfjarige leeftijd verhuisde Maaike Boersma met haar ouders en kleine broertje naar de binnenlanden van Papua. Daar werkte haar vader als zendeling terwijl zij met haar broertje het ene na het andere avontuur beleefde in de jungle, met de kano de rivier op ging, enge beesten ontmoette en doodziek werd.

Zeven jaar lang woonden ze afgesloten van de buitenwereld, in een klein dorpje waar de regels van het Stenen Tijdperk golden. Geen verkeer, geen telefoon, geen electriciteit, geen luxe. Ze aten de raarste beesten, maakten de meest geweldige avonturen mee en hadden de tijd van hun leven. Van mannen met peniskokers en vrouwen met biggetjes aan de borst keek Maaike niet raar op. Totdat ze op twaalfjarige leeftijd werkgerukt werd uit haar kinderparadijs en terug moest naar Nederland. De regels die daar golden waren heel anders dan de regels van de jungle, en ze had grote moeite zich aan te passen.

Nu, 17 jaar later, voelt Nederland als een tweede thuis. Maar diep van binnen blijft ze een Papua, een blonde Papua. Momenteel schrijft ze een boek als ode aan haar jeugd. Op deze website staan de eerste vijftien pagina’s. Maaike wil haar boek uitgeven middels crowdfunding. Op de site kunnen belangstellenden haar manuscript lezen en aandelen a vijf euro kopen. Als ze binnen 3 maanden genoeg aandelen verkoopt, wordt haar boek gegarandeerd uitgegeven en is De Blonde Papoea een feit.

Word aandeelhouder en lift mee op het succes van deze potentiële bestseller. Meer informatie over de regels vindt u op www.tenpages.com.